ОНУ імені І.І. Мечникова

Одеський національний університет

Інститут післядипломної освіти

Одеський національний університет імені І.І. МЕЧНИКОВА

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

ОНУ імені І.І. МЕЧНИКОВА

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

Літопис ІІПО

Літопис Інституту інноваційної та післядипломної освіти

1995, квітень - наказом ректора ОДУ імені І.І. Мечникова № 11-02 був створений інститут післядипломної освіти. Першим директором інституту призначено професора Дмитрієву Світлану Іванівну.

1996, грудень - наказ ректора ОДУ імені І.І.Мечникова № 1610-18 «Про створення Регіонального коледжу підприємництва та соціальної роботи». Першим директором коледжу призначено доцента Єрьоменко Олександра Харитоновича.

1996, грудень - мер м. Іллічівська В.Я. Хмельнюк підписав угоду з ректором університету В.А.Сминтиною про відкриття Іллічівського відділення коледжу.

1997, вересень - вийшов наказ Міністерства освіти України № 330 про затвердження навчального комплексу «Школа-Коледж-Університет» ОДУ імені І І. Мечникова.

1998, вересень - прийнято доповнення до наказу Міністерства освіти України про створення Теплодарського відділення коледжу.

1998, липень - випускникам коледжу вручені перші дипломи «Молодшого спеціаліста».

1998, липень - перший випуск Інституту післядипломної освіти.

1999, січень - вийшов наказ Міністерства освіти України №14 «Про створення експериментальних майданчиків «Школа-Коледж-Університет» при ОДУ імені І.І.Мечникова».

1999, квітень - наказом ректора ОДУ імені І.І. Мечникова № 15-02 створена кафедра "Клінічної психології".

1999, вересень - у м. Одесі засновано відділення коледжу на базі школи № 56.

2000, вересень - на ґрунті СШ № 49 Одеси засновано ще одне відділення коледжу.

2001, січень - наказом ректора ОДУ імені І.І. Мечникова № 04а -02 в Інституті післядипломної освіти створені секція іноземних мов та ще 4 кафедри: "Cоціальних теорій", правових дисциплін, "Економіки та моделювання ринкових відносин", "Комп’ютерних та інформаційних технологій".

2001 рік - за результатами участі в IV Міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2001» Інститут та створений на його базі навчально-науковий комплекс "Школа - Коледж-Університет" нагороджені срібною медаллю.

2002 рік - Інститут та комплекси було відзначено дипломом лауреата, а потім дипломом фіналіста 7 Європейського конкурсу якості в номінації середніх підприємств і цього ж року внесено у книгу "Кращі підприємства України - 2002".

2004 рік - створено кафедру "Системного програмного забезпечення та технологій дистанційного навчання". 2006 рік - при кафедрі клінічної психології створено дві лабораторії: - навчально-методична лабораторія клінічної психології і реабілітації та психологічної експертизи - психодіагностична лабораторія

2006 рік - створено лабораторію «Проблем прикладної фізики та комп’ютерних технологій».

2007 рік - створено кафедру "Економічної кібернетики та прикладної економіки".

2008 рік - на базі навчально-наукового виробничого центру сумісно з кафедрою комп’ютерних та інформаційних технологій створено навчально-практичну лабораторію з мікроелектроніки та комп’ютерної схемотехніки для виконання студентами ІІПО лабораторних та практичних робіт.

2008 рік - в інституті почали працювати курси підвищення кваліфікації.

2008 рік - з метою створення та розвитку в ОНУ імені І.І. Мечникова системи дистанційного навчання, а також для популяризації вільного програмного забезпечення створено «Координаційний центр дистанційного навчання» (наказ №19-02 від 12.05.2008р.).

2008, жовтень - у результаті роботи щодо вдосконалення структури інституту було створено два факультети: факультет психології та соціальної роботи та факультет дистанційної освіти.

2009, березень - разом з Департаментом праці та соціальної політики Одеської міської ради, Управлінням соціального захисту населення у Приморському районі м. Одеси, Одеським обласним інститутом удосконалення вчителів проведена науково-практична конференція «Теоретичні дослідження та практична реалізація технологій соціальної роботи».

2009, квітень - проведено чергову студентську наукову конференцію, де у 6 підсекціях виступило з докладами 85 студентів.

2009, травень - проведена ювілейна виставка, присвячена п'ятиріччю підготовки спеціалістів за напрямом «Дизайн» в ОНУ імені І.І. Мечникова.

2009, грудень - створено кафедру «Дизайну».

2010, лютий - університет нагороджений золотою медаллю в номінації «Крок в майбутнє – післядипломна освіта», матеріал до якої надав Інститут інноваційної та післядипломної освіти.

2010, квітень - круглий стіл: «ІІПО 15 років: досвід, проблеми, досягнення».

Войти