ОНУ імені І.І. Мечникова

Одеський національний університет

Інститут післядипломної освіти

Одеський національний університет імені І.І. МЕЧНИКОВА

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

ОНУ імені І.І. МЕЧНИКОВА

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

Новини кафедри соціальної роботи

 

Студентку 1 курса Анастасию Сухар поздравляем с победой в номинации "Самая милая пара" на конкурсе Мистер и Мисс совершенство ОНУ 2017. От всей души желаем оставаться такой же нежной, красивой и милой!

Фото Михаила Петрович Вернодубова.

Фото Михаила Петрович Вернодубова.

 


 

Почти 2 года тесного сотрудничества ОНУ им. Мечникова и  Служба у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації
Помощь в организации мероприятий, работа с детьми в приюте, прохождение практики студентами.

Но в этот раз, благодаря Татьяна Хлевнюк ребята из университета с кафедры социальной работы превзошли все ожидания.

3 дня самоотверженной работы с детьми в "летней школе" для семей, которые воспитывают детей—сирот, полная самоотдача, инициативность, ответственность...

За фото, информацию и шансы для получения самого важного в учебе - ОПЫТА - благодарность Алле Ивановне: Alla Kiriiak 

 

 

 

 

 


 

Для многих выпускников школ начинается сложный период принятия решений: куда поступать, какую выбрать профессию и где потом работать. Пока школьники сдают ВНО, Украинская Служба Информации решила пообщаться с руководителем одного из самых престижных университетов Одессы и узнать, что происходит в образовательной сфере.

Читать тут: https://usionline.com/2017/05/26/bez-gosudarstvennyh-vlozhenij-v-materialno-tehnicheskuyu-bazu-nevozmozhno-poluchit-nobelevskogo-laureata-rektor-onu-im-mechnikova-igor-koval/

 


 

Навчально-науковий інститут інформаційних  та соціальних технологій

Коледж економіки та соціальної роботи

 

запрошують  студентів та викладачів, членів їх  родин та просто друзів на  урочисті заходи з нагоди свого 22-річчя!

 

 

ПРОГРАМА СВЯТКУВАННЯ

 

23.05.2017

І знову   День Психолога!

14.00

Актовий зал ОНУ

Психолог - професія не з простих! Вона настільки непроста, що самим психологам потрібні психологи, а тим психологам - ще психологи і так до нескінченності!   Так і у нас ..   Спроба святкування  професійного  свята наших  колег виявилася досить непростою  - ми усім університетським колективом відпрацьовували навички термінової евакуації…  Але  не втрачаймо оптимізму!    Ми  знову запрошуємо  Вас згадати  і привітати  психологів з їх професійним святом, адже вони обрали досить непросту професію !!!

 

23.05.2017

24.05.2017

 

Міжнародна науково-практична конференція «Фінансові аспекти розвитку  держави,  регіонів та суб’єктів господарювання: сучасний стан та перспективи»

 

Форма участі: дистанційна

 

24.05.2017

12.30

 

Відкриття виставки наукових,   навчальних та методичних видань  кафедр  ІІСТ ОНУ імені І.І.Мечникова.

Вестибюль актового залу

А ще викладачі  та адміністрація ІІСТ і Коледжу  будуть  відповідати на незвичайні та неочікувані питання студентів Інституту  та Коледжу!  

P.S. Готуймося, шановні викладачі! Готуймося!

 

13.00

 

 

Урочисте засідання Вченої  ради ІІСТ.

Нагородження за результатами конкурсу найкращих викладачів  ІІСТ та Коледжу

Каб.8.

Французький бульвар,  26/24

Ми пригадаємо колективні досягнення і перемоги, відзначимо особисті успіхи, привітаємо усіх, хто своєю працею примножує славу Інституту!

А ще ми говоритимемо про те,  шляхом  яких змін і досягнень ми йтимемо у  просторі сучасних європейських цінностей.

Всіх  охочих  ми запрошуємо  приєднатися до  нас!

 

14.00

Концерт студентів  та викладачів ІІСТ та Коледжу.

Актовий зал ОНУ

А ще ми будемо  вітати переможців студентських  робіт на краще відео спеціальності!

 

Ну і звичайно -  ТОРТ У СТУДІЮ!!!

 

25.05.2017

Конференц-зал

(Дворянська,2)

Науково-практична конференція «Практичні питання психосоціальної роботи з наслідками травматичних подій»

 

10.00-11.00

Програма роботи першого дня конференції

Реєстрація учасників,  робота ЗМІ

11.00-14.30

Пленарне засідання

14.30-15.00

Кава-брейк

15.00-16.30

Засідання круглих  столів

16.30-17.00

Кава-брейк

17.00-19.00

Засідання круглих  столів

Проведення майстер-класів

 

26.05.2017

Корпус  ІІСТ

(Говорова, 4)

Науково-практична конференція «Практичні питання психосоціальної роботи з наслідками травматичних подій»

 

Програма роботи другого дня конференції

10.00-11.00

Презентація майстер-класів першої та другої лінійки

11.00-13.00

Проведення майстер-класів

13.00-13.30

Кава-брейк

13.30-15.30

Проведення майстер-класів

15.30-16.00

Підведення підсумків  конференції

 

 

 

26.05.2017

18.30

Прем'єра оперети «Біла акація» 

(комп. Ісаак Дунаєвський)

Одеський академічний театр музичної  комедії 

Одеський академічний театр музичної  комедії  імені Михайла Водяного   у рік свого 70-ти річчя   представляє легендарну оперету «Біла акація»,  яка стала візитною карткою Театру і Міста.  Запрошуємо  гостей усіх наших  урочистих  заходів зустріти повернення легендарного спектаклю,  як колись  зустрічали повернення в  Одеський порт легендарної  китобійної флотилії «Слава».

(Захід  проводиться за підтримки профкому ОНУ).

 

27.05.2017

 

10.00

Закриття тижня  урочистих  заходів,  присвяче-них 22-річчу ІІСТ та Коледжу економіки та соціальної роботи.

База відпочинку «Чорноморка»

Адміністрація Інституту та Коледжу запрошує  провести вихідний день на базі відпочинку ОНУ «Чорноморка».

Необхідно мати при собі: чудовий настрій,  запас анекдотів та вільну від  думок про  роботу голову!

 

 

З повагою, 

Оргкомітет

 


Строки вступної кампанії 2017 року у ВНЗ України

 

Вступ у вищі навчальні заклади у 2017 році відбувається на підставі чинних Правил прийому до вищих навчальних закладів (далі – Правила прийому), що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1236 від 13 жовтня 2016 року.

Вступники можуть подати до дев’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Дати прийому документів та проведення іспитів (творчих конкурсів)

Вступна кампанія 2017 року розпочинається 12 липня. Із цього дня вищі навчальні заклади України починають приймати від абітурієнтів документи для вступу в електронній та паперовій формі.

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження до електронних кабінетів додатків до документів про повну загальну середню освіту починається 29 червня та закінчується о 18 год. 00 хв. 25 липня.

Медичні огляди та інші доконкурсні процедури, якщо це викликано установленими законодавством особливими умовами конкурсного відбору за відповідними конкурсними пропозиціями, проводяться до 11 липня.

Прийом заяв та документів від вступників починається 12 липня, крім військових вищих навчальних закладів (військових підрозділів вищих навчальних закладів) та закінчується о 18 годині 20 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів та о 18 годині 26 липня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Строки проведення творчих конкурсів, іспитів та співбесід:

  • Творчі конкурси проводяться у кілька сесій з 17 до 26 липня включно.
  • Вступні іспити проводяться з 21 до 26 липня включно.
  • Співбесіди проводяться з 21 до 23 липня включно.

Строки формування рейтингових списків та зарахування

Рейтинговий список вступників, які вступають на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів або вступних іспитів із повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за державним або регіональним замовленням оприлюднюється не пізніше 12.00 години 01 серпня.

Рейтинговий список осіб, рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди та заквотами-2, з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за державним або регіональним замовленням здійснюється не пізніше 12.00 години 24 липня. Вступники, які отримали рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 25 липня, а також подати письмову заяву про виключення з конкурсу на інші місця державного замовлення. Зарахування цієї категорії вступників за державним замовленням відбувається не пізніше 12.00 години 26 липня. Зараховані особи впродовж 26 липня виключаються з конкурсу на інші місця державного замовлення;

Строки та терміни прийому заяв, проведення творчих конкурсів, співбесід, вступних іспитів, оприлюднення рейтингових списків, зарахування вступників на місця державного замовлення, які вступають на навчання для підготовки військових фахівців з вищою освітою, визначаються Правилами прийому навчального закладу. Вищі військові навчальні заклади та військові підрозділи вищих навчальних закладів забезпечують виключення зарахованих на місця державного замовлення вступників з конкурсу на інші місця державного замовлення не пізніше 23 липня.

Виконання вступниками вимог до зарахування

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 12.00 години 05 серпня;

Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням проводиться не пізніше 12.00 години 07 серпня. Зарахування вступників на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) проводиться не пізніше 30 вересня 2017 року.

Переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі повної загальної середньої освіти здійснюється не пізніше 18 серпня.

Інші категорії вступників

Для вступу на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за денною формою навчання строки прийому заяв та документів закінчуються о 18.00 годині 24 липня. Фахові вступні випробування проводяться з 25 липня до 31 липня.

Для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання визначаються правилами прийому навчального закладу, при цьому прийом документів закінчується не раніше 24 липня, а зарахування на навчання за державним замовленням відбувається не пізніше 15 вересня.

Для всіх інших категорій вступників строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання визначаються правилами прийому навчального закладу, при цьому зарахування на навчання за державним замовленням закінчується не пізніше 15 вересня, крім випадків, передбачених розділом ХІІІ Умов прийому до вищих навчальних закладів України.


Корисні посилання: Наукова бібліотека

Одеського національного університету імені І. І. Мечникова

Електронні ресурси Наукової бібліотеки:

Електронне замовлення літератури: http://liber.onu.edu.ua/opacunicode/

 Репозитарій  наукових публікацій ОНУ: http://dspace.onu.edu.ua:8080

Електронна бібліотека старовинних та рідкісних видань: http://rarebook.onu.edu.ua:8081

Сайт журналу «Вісник ОНУ. Серія :Бібліотекознавство, бібліографознавство, книгознавство»: http://vislib.onu.edu.ua

Сайт журналу «Biblio-колегіум»: http://minilib.onu.edu.ua

Імідж каталог: http://lib.onu.edu.ua/ua/imidzh-katalog/

Описи архівів: http:/lib.onu.edu.ua/ua/opisaniya-arhivov/

 Бази данних:  http://lib.onu.edu.ua/ua/ukrayinska-bazi-danih/

Віртуальні виставки: http://lib.onu.edu.ua/ua/virtualnye-vystavki/

Періодичні видання ОНУ: http://lib.onu.edu.ua/ua/periodicheskie-izdaniya-onu-arhiv/

 

 


 

День открытых дверей

https://www.youtube.com/watch?v=J2tZTRmOvBk

 


 

25 марта 2017г. с 11.00 - на ГОВОРОВА -4 состоится ДЕНЬ ОТКРЫТЫХ ДВЕРЕЙ ИНСТИТУТА ИНФОРМАЦИОННЫХ И СОЦИАЛЬНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ и КОЛЛЕДЖА ЭКОНОМИКИ И СОЦИАЛЬНОЙ РАБОТЫ ОНУ им. И.И.МЕЧНИКОВА

 


 

Поступая в ОНУ, ты поступаешь правильно!

День открытых дверей ОНУ имени И.И. Мечникова.

- презентация факультетов;
- экспозиции Ботанического сада и обсерватории;
- книжное обозрение от Библиотеки университета;
- тест от профпсихологов по выбору специализации;
- знакомство с ректором и деканами;
- новые правила приема в ОНУ имени И.И.Мечникова

11 марта, 11:00 ,
Французский бульвар 24/26,

 

 


 

Сегодня защитилась ещё одна группа наших магистров социальных работников!
Искренне поздравляем Вас и желаем, чтобы Ваш труд всегда достойно вознаграждался!!!!!
Немножечко грустно, что малыши выросли и уходят... в голове сегодня яркие картинки воспоминаний за все годы знакомства с Вами...самые разные тёплые воспоминания... столько всего было...Они греют душу)
Желаем Вам найти Ваше место под солнцем и развиваться дальше!!! Главное, чтобы получилось все гармонично)
Счастья Вам, светлого будущего, хороших идей и людей в жизни!!!!!!❤

 


 

 

alt

Хочеш вступити до ОНУ імені Мечникова?

Не знаєш, яку спеціальність обрати?

Приходь на дні відкритих дверей інститутів та факультетів!

Багато корисної інформації, знайомство з викладачами та студентами, все про університет з перших рук.

Поступаючи в ОНУ, ти робиш правильно!

 


 

 

 Вступ-2017. МОН оприлюднило Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2017 році

http://pedpresa.ua/175848-vstup-2017-mon-oprylyudnylo-umovy-pryjomu-na-navchannya-dlya-zdobuttya-osvitno-kvalifikatsijnogo-rivnya-molodshogo-spetsialista-v-2017-rotsi.html

 


 

Благотворительный Фонд "Дорога к Дому" собирает подарки для детей-сирот, детей-инвалидов, детей из многодетных, неблагополучных семей, проживающие в г. Одессе и Одесской области, для деток и семей переселенцев из зоны АТО и Крыма.
Цели и задачи марафона. Сбор новогодних подарков для детей из семей в сложных жизненных обстоятельствах в Одессе и области, для детей переселенцев из зоны АТО

Расписание новогодних утренников, в ходе которых дети получат подарки, собранные в рамках благотворительного марафона "Подарим детям праздник!".
27 декабря, 11.00 - центр "Улыбка" (Софиевская, 10).
27 декабря, 15.00 - центр для переселенцев "Росток" (Красная, 11).
28 декабря, 11.00 - центр "Рассвет" (Лазарева, 76).
28 декабря, 15.00 - центр "Большая семья" (Софиевская, 10).
Приходите к нам в гости!

 


 

У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД. Про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХІ століття загрожує існуванню людства...

Головне - щодня пам'ятати: ми самі будуємо своє майбутнє, а без фундаменту - здоров'я - це зробити дуже важко.

Бажаємо Вам піклуватися про себе, бути здоровими та не забувати про толерантність до людей, що хворі на ВІЛ або СНІД.

 


 

26 ноября, суббота состоится день открытых дверей нашего университета.

Каждый абитуриент сможет познакомиться со специальностями университета, пройти тестирование на определение профессиональных склонностей и получить профессиональную консультацию у психологов кафедры.

 


 

До 2 декабря 
Конкурс инновационных проектов

В рамках реализации Программы развития малого и среднего предпринимательства в городе Одессе на 2016-2018 годы департамент экономического развития Одесского городского совета объявляет о приеме заявок и инновационных проектов на участие в городском конкурсе «Лучший инновационный проект».

http://omr.gov.ua/ru/announce/90030/

 


 

19 ноября, суббота состоится день открытых дверей нашего университета.

Каждый абитуриент сможет познакомиться со специальностями университета, пройти тестирование на определение профессиональных склонностей и получить профессиональную консультацию у психологов кафедры.

 

 


 

 

Возобновляем традиции интереснейшего студенческого досуга. Снова квест-комната со сложнейшими загадками. Желающим поучавствовать обращаться на кафедру социальной работы.

wOeuoYQAn8w


Наш преподаватель под эгидой British Council набирает группу гуманитарного направления. Занятия будут проходить бесплатно для сотрудников (онлайн) 6 месяцев. 
Уровень от А1 до В1. 
Тестирование и запись в группу в понедельник 24.10 в 17.00 на Французском бульваре, новый корпус, ауд.310. 

 


 

На підставі рішення Конференції трудового колективу ОНУ імені І.І.Мечникова, у  зв'язку із впорядкуванням структури Інституту інноваційної та післядипломної освіти (ІІПО), проводиться зміна науменування підрозділу у відповідності до виду діяльності. Теперь ІІПО називається Навчально-науковий інститут інформаційних технологій (ІІСТ)

 


 

 Всім абітурієнтам!

Особливості вступної кампанії 2016 року

http://osvita.ua/vnz/consultations/51372/

 


 

Відзначення Дня захисту дітей в Одеській області у форматі свята "Мирне небо дитячих мрій" - є спільною ідеєю колективу Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації і ряда соціально не байдужих людей.

Однак, без особистої підтримки, передусім заступника голови облдержадміністрації М.Саакашвили,  голови обласної ради А. Урбанского та керівників структурних підрозділів  ми навряд чи змогли б впоратися.
Вдалося об'єднати зусилля урядових та неурядових організацій, наших волонтерів факультету "Соціальна робота" і небайдужих людей.

Окрема вдячність Алі Кіріяк, яка вкотре запросила наш університет прийняти участь у святкуванні важливих подій міста.
Ми вкотре впевнилися в тому, що разом можна багато зробити для дітей.

Волонтеры

 


Методичні рекомендації до написання дипломних робіт ОКР «бакалавр» напряму підготовки «Соціальна робота» буде корисна студентам бакалаврами які виконують дипломне дослідження за обраною темою. 


http://depositfiles.com/files/2iiev6k4f

 

 


 

В рамках ежегодной работы студентов факультета, разрабатывались проекты, посвященные самым актуальным проблемам современного общества. 

 

Лушие буклеты были высоко оценены и размещены в нашей ленте новостей.

Ломанова Екатерина Александровна Буклет "Реабиллитационный центр для детей, пострадавших от семейного насилия".

 

буклет 1

 

 

буклет 2

 


 

14 апреля 2016 г. Общественная молодежная организация "Клуб взаимопомощи "Жизнь+" провела шестой тренинг в рамках проекта "Ангел в кармане" при поддержке GILEAD. Целевой аудиторией тренинга стали студенты специальности социальная работа разных курсов колледжа и института. Информационное мероприятие прошло в активной, насыщенной инициативами и вопросами обстановке. Студенты получили сертификаты и много полезной информации.

Администрация выражает большую благодарность всем организатором данного мероприятия.

 

 GHAqsDQOVdo

 


 

У рамках щорічної конференції студентів та аспірантів проводиться збір статей та тез доповідей до 72-ї збірки студентської наукової конференції з соціальної роботи та психології. Приймати участь можуть студенти та аспіранти ІІПО та Коледжу економіки та соціальної роботи ОНУ імені І.І.Мечникова.

 

 


 

 

 

Уважаемые коллеги, 28 января в 10.00, аудитория №105 для всех сотрудников ИИПО ОНУ имени И.И. Мечникова состоится тренинг «Имидж преподавателя» . Приглашаем всех желающих принять участие.
Цель тренинга: повышение уровня педагогического мастерства, формирование позитивного профессионального имиджа преподавателя высшей школы.

Задачи тренинга:

 

‒     развитие навыков восприятия и саморефлексии в преподавательской деятельности;

 

‒     формированиеумений педагогической коммуникации и активизации познавательной активности учащихся;

 

‒     рассмотрение основ имиджологии, эффективных путей и способов формирования и реализации позитивного имиджа преподавателя высшей школы;

 

‒     совершенствование навыков использования в учебном процессе эффективных интерактивных методов обучения.

 

Организационные аспекты проведения тренинга:

 

‒время проведения – 6 часов;

 

‒состав группы –преподаватели,оптимальное количество- 12-16 человек (плюс минус 2 человека, но не менее 10);

 

‒аудитория со стульями по кругу;

 

‒флип-чарт с блокнотом (не менее 10 листов), фломастеры (маркеры), бумага А-4, папки или картон форматом А-4 (на количество участников), мультимедийный проектор(при наличии возможности).

 

 Ведущий тренинга: д. психол. н., профессор Лефтеров Василий Александрович.
Дополнительная информация в приложенном документе.

Запись в бесплатную тренинговую группу по телефону 050 220 0117
                                                                                              098 299 3694 Василий Александрович.

                                                                           0633354197 Ульяна Владимировна 

 

 


 

ОНУ им. Мечникова вошел в пятерку лучших классических университетов

 

 

В пятерку лучших классических университетов Украины рейтинга Osvita.ua  вошел единственный одесский вуз — Одесский национальный университет имени И.И. Мечникова. В качестве исходных данных для составления консолидированного рейтинга высших учебных заведений Украины использованы наиболее авторитетные рейтинги вузов: «Топ-200 Украина», Scopus и Webometrics.

«Классические университеты играют роль катализаторов качественных изменений в обществе, благодаря сочетанию силы научных традиций и многолетнего опыта трансляции знаний новым поколениям, — отметил ректор ОНУ Игорь Коваль. — Одесский университет сегодня активно реагирует на вызовы времени, внедряет инновации и укрепляет свое значение в европейском образовательном пространстве, о чем свидетельствуют наши разработки и патенты, имеющие резонанс в среде научной общественности».

Сегодня в Одесском университете функционируют 22 научные школы, исследования проводятся на 17 факультетах и институтах (94 кафедрах), а также подразделениях Научно-исследовательской части. В её структуру входят: НИИ «Астрономическая обсерватория» (основана в 1871 году), Научно-исследовательский институт физики — первый научный институт физического профиля в Украине, созданный в 1926 году, Научно-исследовательский институт горения и нетрадиционных технологий — единственный в Украине институт такого профиля; 10 научных и научно-учебных центров и 16 научно-исследовательских лабораторий. Ученые, преподаватели университета, готовят студентов по 46 актуальным специальностям.

Первые три строчки рейтинга лучших классических университетов страны занимают КНУ имени Т.Г. Шевченко, ХНУ имени В.Н. Каразина и ЛНУ имени Ивана Франко. Одесский национальный университет — на четвертом месте. Замыкает рейтинг десяти классических университетов страны Киево-Могилянская академия.

Консолидированный рейтинг вузов страны в 2015 году включает 286 высших учебных заведений III-IV уровней аккредитации, а также четыре подрейтинга: «Лучшие классические университеты Украины», «Лучшие частные вузы Украины», «Лучшие киевские вузы» и «Лучшие вузы регионов Украины».

Пресс-служба ОНУ имени И.И. Мечникова

Источник: http://news.onu.edu.ua/rus/news/single/1016


 

11 мая в центре города пройдет большой концерт к юбилею Одесского университета

 

  11 мая на улице Дерибасовской с 12 до 17 часов планируется проведение большого концерта к 150-летию Одесского национального университета имени И.И. Мечникова.

Концерт 11 мая на Дерибасовской будет представлять микс жанров – их будет порядка 10. Будет, конечно же, КВН – наш вуз самый КВНовский вуз города – на всех мероприятиях города представлено больше всего команд КВН именно от нашего вуза.

  Концерт будет не только развлекательным, но и познавательным – в течение 3 часов ведущие будут рассказывать самую важную и интересную информацию обо всех 13 институтах и факультетах нашего университета.


 

Победители конкурса социальной рекламы.

Удивительный ролик "Важность быть хорошим отцом"

Авторы работы: студенты 3 курса Корчинский Артем и Усатый Богдан

https://youtu.be/OudSNfhds7Q 

 

 

 

 


 

Одеський Національний університет імені І.І.Мечникова

 Посольство Швеції в Україні                                                          Шведський Інститут 

 Громадський Рух «Віра, Надія, Любов»

ПАЗЛ ЖИТТЯ: РОЛЬ СІМЇ У ШВЕЦІЇ

 Посольство Швеції в Україні у співпраці з Одеським національним університетом імені І.І.Мечникова, а також з активістами громадського руху «Віра. Надія. Любов» організовує 16 квітня, 14:00 круглий стіл «Відповідальне батьківство як шлях до гендерної рівності». Головне питання круглого столу присвячено ролі батька у сучасній сім’ї, важливості погодження рівності батьківства та роботи. У роботі круглого столу беруть участь шведські та українські експерти з питань сім’ї у тому числі експерт зі Швеції пан Ніклас Льофгрен. Також у події беруть участь науковці, начальники управлінь Облдержадміністрації, лідери молодіжних громадських обласних організацій та студентів та аспірантів ОНУ імені І.І.Мечникова.

Круглий стіл супроводжує творча фотовиставка, яка з 3 по 30 квітня представлена у в фойє актового залу за адресою Французький бульвар 24\26 (2 поверх).

Актуальність даного питання у сучасному світі вимагає об’єднання зусиль закладів освіти, громадських та державних структур, церкви щодо виховання та формування у молоді відповідального та усвідомленого ставлення до батьківства. У Швеції найбільша у світі програма по відпустці для догляду за дитиною, найвищий відсоток жінок, які мають малих дітей і активно працюють, високий рівень народжуваності та нова генерація татів, які вважать природним брати відпустку для догляду за дитиною.

Круглий стіл буде проводитися за адресою Французький бульвар 24\26, новий корпус, 2 поверх, аудиторія 202.

Для отримання додаткової інформації звертайтесь до

Христини Підгурської: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript +38 063 70 88 882

Людмили Смокової +380939549647                         

 


 

 


 

 

22 октября в честь международного дня психического здоровья прошла открытая лекция Репновой Татьяны Петровны на тему «Протедія насильству в сім’ї». В дискуссии приняли участие студенты факультетов «Социальная работа» и «Психология». 

 

 22

 

 

 


 

 Кафедри соціальної роботи та соціальних теорій випускають новий «Довідник з соціальної роботи» за редакцією проф. Дунаєвої Л. М. Книга являє собою короткий довідник з основ соціальної роботи, нормативно-правової бази професійної діяльності, загальними стратегіями і технологіями соціального консультування та проведення соціальних тренінгів, методів соціологічних досліджень, прикладом посадових обов'язків соціального працівника в різних державних організаціях і методів соціальної роботи. Завдяки опису традиційних методик надано узагальнення, яке є базовим у соціальній роботі. Довідник призначений для студентів і слухачів факультетів соціальної роботи, психології, соціології, педагогіки, а також для психологів-консультантів, соціальних працівників і державних службовців, які працюють у сфері надання допомоги населенню.

 

справочник

 


 

 Старая традиция КВН живет и процветает во всех ВУЗах страны. И у нашего ИИПО так же есть команда. Самые веселые и находчивые – студенты факультета «Социальная работа». Их выступления всегда зажигательны и талантливы. На сцене они всегда чувствуют себя естественно, а их игра тянет на оскар.
По результатам полуфинала «Соц.пакет» вышли в финал и будут продолжать бороться за титул лучших. ФИНАЛ КВН Чемпионата ОНУ имени И.И. Мечникова состоится 27 МАРТА.
Поддержать и проголосовать за команду «Соцпакет» вы можете тут: https://vk.com/onu_kvn?w=wall-58192021_242%2Fall
Ждем всех!

 

KVN ONU

 

KBN

 


 

 

У межах курсів соціальної роботи та психології проводиться фестиваль соціальної реклами, на якому представлено зразки соціальної реклами, виконані студентами інституту. Перші роботи вже отримали подяку та відмічені як кращі.

 

Робота Марченко Альони.

 

1

 

 

2

 

Робота Аринкіної Тетяни

 

Arunkina

 

 

 

 

Arunkina2

 

Робота Усатого Богдана

 

 

2014-02-06 135224 

 

 

 

2014-02-06 135206

 


«То, что мы делаем для себя,  
умирает вместе с нами.  
То, что мы делаем для других,  
остается навеки...»
Альберт Пайн

 


Миллионы людей вокруг меачтют сделать мир немного лучше. Каждый раз мы сталкиваемся с невозможностью этого лишь потому, что реальность поменять просто невозможно. Но, нам кажется, если чуть-чуть изменить людей, то возможно они сами смогут начать менять окружающий их мир! Когда-то миссионеры так несли религию каннибалам, а Прометей огонь людям. Мы, как  студенты специальности «Социальная работа» ИИПО при ОНУ имени И.И. Мечникова,  полностью разделяем мнение Жозефа Жубера: «Благие намерения – ничто, если они не претворяются в добрые дела».  Это, конечно, не говорит о том, что надо совершать подвиги во имя добра, –  начать надо с малого. Поэтому мы с осознанным желанием посетили Одесскую школу-интернат № 87 для слабовидящих детей.


Выпускница данной школы-интерната и нынешняя студентка 4 курса ИИПО специальности «Социальная работа», Муравьева Татьяна, вместе с «первыми лицами» интерната добродушно приняли нас в стенах своей школы. Встретили нас очень приветливо, проявив чудеса гостеприимства.  Гостеприимными оказались  и все педагоги школы, которые поделились с нами многими тонкостями работы с этими детьми.
Для нас была проведена мини-экскурсия стенами интерната. В школе созданы все условия для проживания, обучения и лечения детей с проблемами зрения. Здесь есть учебные классы и классы для коррекционных занятий, комнаты отдыха, отдельные спальни для мальчиков и девочек и даже музыкальная школа.
В целом, школа очень уютная, воспитатели стараются создать там домашнюю, семейную обстановку, уделяют каждому ученику индивидуальное внимание.
А в конце ученики 1-2 классов порадовали нас своей самодеятельностью. Детки очень талантливые, доброжелательные, легко идут на контакт.
Одним словом, мы остались под приятным впечатлением от интерната в целом, его воспитанников и педагогического состава. И в очередной раз  удостоверились в словах Великого Сенеки: «Выгода от доброго деяния – то, что ты использовал возможность его совершить».И, судя по своим ощущениям после посещения данного интерната, с уверенностью можем сказать, что дарящие от души добро – счастливее добро принимающих…

 

Гердева


Гердева Анна. Студентка ІІІ курса «Социальная работа».

 

 


 

 

 

В Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова з 04.11. по 16.12.р проходить акція «З дитиною в серці».

1
Добровольці-волонтери збирають кошти для дітей сиріт з різними вадами.
Щороку Профком студентів організує цю акцію та допомагає інтернатам по всій Україні. Цього разу ми поїдемо у 3 школи-інтернат:
Балтська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 І-ІІ ступенів для дітей з вадами розумового розвитку» (м. Балта),

«Балтська загальноосвітня школа – інтернат №2 І-ІІ ступенів» (м. Балта)

«Піщанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з вадами розумового розвитку» у Балтському р-ні.

29 листопада у навчальному корпусі Інституту інноваційної та післядипломної освіти, який знаходиться за адресою вул. Маршала Говорова, 4, проходила ця благодійна акція.

 

2


Студенти зі спеціальності «Соціальна робота» з заступником директора інституту обійшли всі навчальні аудиторії та розповіли про цю благодійну акцію. Хто не залишився байдужим кидав гроші у скриньку.



Та купував ручки з надписом: «Я допомагаю дітям».

У вас зараз купа справ, думок, ідей
але зупиніться і руку прикладіть до грудей!
Б`ється ... Відчуваєте?
І це не просто так, ви добре знаєте
воно б`ється добром, дітьми, родиною
бо ми усі у серці з дитиною!
З дитиною у серці, і ми й вони давайте дітям допоможемо і будемо людьми!

 

Наташа


Наталія Чербаджи - заступник голови профбюро ІІПО

 

 


 

 

 

Вітання Міністра соціальної політики Наталії Королевської з нагоди Дня працівника соціальної сфери

 

 

 

1 листопада 2013

 

 

 

Дорогі друзі!

Цього тижня ми відзначаємо День працівника соціальної сфери.
Це свято людей, для яких не буває чужих проблем і турбот.
Це день тих, хто присвятив своє життя високій і благородній меті – допомагати людям.
Ваша робота, без перебільшення, стосується кожного в нашій країні.
Бути в потрібну хвилину поруч, підтримати і вселити віру в завтрашній день – не просто професійне гасло, а ваш життєвий принцип. Адже соціальний працівник – це не слово в графі «професія», це – передусім, покликання душі та великого серця.
Ви завжди на передовій, оберігаєте та захищаєте! Саме ви, наші скромні й іноді зовсім непомітні герої, стоїте на варті Соціальної справедливості!
І суто по-людськи, за зовсім скромну заробітну плату, щодня здійснюєте справжній подвиг. Ви готові стояти до останнього, щоб зробити життя багатьох людей хоча б на крапелиночку кращим!
Тож щастя вам і натхнення! Сили й терпіння! Турботи рідних та всенародної поваги!
Я дуже пишаюся тим, що працюю разом з вами!
Зі святом вас, шановні колеги!

Войти